Templates voor e-mail marketing

E-mail templates die ook op mobiel goed werken

De techniek achter e-mail templates is weerbarstig. Als je het eenvoudig houdt, zijn er meestal weinig problemen. Maar in de praktijk wil je ook een mooi design. En het moet altijd goed tonen via elk e-mail programma, op elke browser en in elke smartphone. Geen gemakkelijke opgave als je het voor het eerst doet.

Defensieve HTML voor e-mail templates

Bij Qamel maken we al 10 jaar e-mail templates. Onze html-programmeurs zijn gewend om zich voortdurend aan te passen aan veranderingen in browsers en mobiel gebruik. We hebben defensieve standaards ontwikkeld om ervoor te zorgen dat e-mail goed overkomt op alle platformen.
Er zijn platforms waarvoor het lastig is om een goede template te maken. We helpen om de afweging te maken tussen inspanning en opbrengst. We weten meestal alternatieven te vinden die goed passen.

  • Alle templates worden intensief gecontroleerd op goede weergave in Outlook, Gmail en Hotmail; andere platformen zijn ook mogelijk
  • Alle templates worden getest op spamgevoeligheid
  • Een e-mail template begeleiden kost gemiddeld 5 uur
  • Voor het smartphone-proof maken van een template zijn meerdere mogelijkheden; in overleg stellen we vast welke variant het beste bij je past.

Veel keuze in design e-mail template

Meestal beginnen we met het maken van een briefing voor de designer. We gebruiken jouw input: huisstijl, type communicatie en voorbeeld teksten om mee te denken over het beste format voor het ontwerp.

Wij hebben verschillende designers waar we een beroep op doen: Nederlandse toppers en slimme gasten uit het internationale circuit. Jouw budget, visie en ambitie bepalen onze voor de design partij van jouw e-mail template.

Tools om e-mail templates te testen

Het is onmogelijk om je e-mail templates zelf op alle platformen te testen. Daar gebruik je natuurlijk tools voor. Wij zijn een enorme fan van Litmus. Een hele handige tool dat je helpt om goede e-mail templates te maken, maar nog belangrijker om na te gaan welke programma’s door jouw lezers gebruikt worden.

E-mail templates zijn lastiger dan webpagina’s. We zijn even bezig om een kwaliteits template te maken voor een bestaande huisstijl. Vraag om een prijsopgave als je wilt weten wat jouw template gaat kosten.

Alles draait om kennis!
Regelmatig organiseren wij kennissessies over verschillende e-mail marketing onderwerpen. Elk begin is moeilijk.

Qamel helpt je graag op weg in de wereld van e-mail marketing.

Vraag een gratis strategiesessie aan

VOLG ONS