500 meer aanvragen door A/B-testen

Wat levert meer aanvragen op: ICM-Brochure of ICM-Cursusgids?

Jaarlijks verstuurt ICM Opleidingen & Trainingen een promo-campagne naar alle (ex-)cursisten om de nieuwe opleidingen onder de aandacht te brengen. De ontvanger kan online de nieuwe opleidingsbrochure aanvragen. Op advies van Qamel verstuurde ICM Opleidingen & Trainingen een split-run om te testen of de ontvanger een ‘brochure’ wil aanvragen of een ‘cursusgids’.

Het resultaat van de split-run

Het aantal clicks op ‘Vraag de ICM-Cursusgids aan’ lag veel hoger dan ‘Vraag de ICM-Brochure aan’. Deze wijziging leverde maar liefst 30% meer aanvragen op! Camiel Bernaards van ICM: “De term ‘ICM-Brochure’ is in de loop der jaren een intern-begrip bij ons geworden. Maar na de test is aangetoond dat ICM-Brochure de doelgroep te weinig zegt. Mensen hebben een verkeerde associatie bij een brochure. Van een opleidingsinstituut verwacht men een ‘cursusgids’. Het lijkt een klein verschil, maar door duidelijker te communiceren hebben wij nu 500 aanvragen meer.”

Meet en weet het na een split-run

Verzamel inzicht en bewijs of de gestelde doelstelling is behaald. Vergelijk de resultaten van de nieuwe versie met die van de oude versie. Na verloop van tijd tonen de statistieken van de split-run test aan welke versie het beste resultaat levert. Om het gewenste effect te bereiken is een kleine verandering soms voldoende:

Vraag advies van Qamel

Wil jij ook meer bereiken met je campagnes? Wij denken graag met je mee welke split-run je kunt versturen om meer aanvragen, een hoger openings- of doorklikpercentage of meer inzicht in je doelgroep te verkrijgen.